Sport ogidræt

 
Udbuddet indenfor sport og idræt fortjener seperat omtale. For det første fordi der er så mange muligheder samlet på et lille sted - og på grund af Bornholms specielle natur også nogle særlige muligheder - og for det andet fordi der gøres så meget brug af dem.

Der er omkring 125 idrætsforeninger på Bornholm. Foreningerne under de to hovedorganisationer DGI og DIF har omkring 15.000 bornholmske medlemmer. Det svarer i tal til mere end en tredjedel af den bornholmske befolkning.

Bornholms Idrætsråd er en forening for Bornholmske Idrætsforeninger. Foreningen har mer end 60 idrætsforeninger som medlemmer.
www.png


Bornholms Idrætsråd tegnes af en bestyrelse, som er valgt blandt medlemsforeningerne på den årlige generalforsamling. Alle i bestyrelsen er frivillige og ulønnede.

Alle de traditionelle sportsgrene er repræsenteret i foreningerne. Alt med bold, gymnastik, svømning, golf, atletik, cykling og så videre. Der er også klubber for dig som har lyst til noget "vildere" - for eksempel klatring, faldskærmsudspring (skydiving), dykning, motocross, adventure racing... Bornholm er som skabt til disse sportsgrene.

Bornholm er en løbe-ø...
Det bornholmske aktivitetsniveau hvad angår løb fortjener også særlig omtale. Bornholm er en løbe-ø. Der er ikke ret mange steder i verden, hvor der bliver slidt så mange par løbesko pr. indbygger som på Bornholm - børn såvel som voksne -, og hvor der er så mange løb. Fra slutningen af maj til september 2008 afvikledes for eksempel mere end 50 løb - og det er ikke usædvanligt.

Der er løb for enhver smag og alle slags kondital. Softice-løbet i Gudhjem. Almindingsløbet. Fredensborgløbet. Orienteringsløb. Strandløb. Cross-marathon. 48 timers løb. 100 km marathon (øen rundt). Etape Bornholm med omkring 2.000 deltagere - og meget mere. Hvad med for eksempel Danmarks østligste maraton, som gennemføres på Christiansø for første gang i 2009?

Faciliteter
Ud over alle de sports- og idræts-"faciliteter", Bornholm kan byde på i kraft af sin natur, er der også mange andre, så som:

• 18 stadions med omkring 50 fodboldbaner
• 5 tennisanlæg
• 4 golfbaner
• 9 ridecentre
• 5 skydecentre
• 2 svømmehaller
• 14 idrætshaller

 
Running mekka

Peter Bøgevig flyttede til Bornholm for at løbe

 
 
Lidenskab

Tilflytteren Poul Bjerregaard dyrker adventurerace..

 
 
Løbe-øen

Se alle motionsløbene på Bornholm.

 
 
Sports-øen

Læs mere om sporten på Bornholm