Praktik
på Bornholm

 
Vil du gerne i praktik eller samarbejde med en virksomhed om en eksamensopgave? Baglandet og Business Center Bornholm kan hjælpe dig med at finde en virksomhed eller institution på Bornholm som gerne vil i kontakt med dig.

Vi samarbejder med foreningen Baglandet om at formidle kontakt mellem bornholmske virksomheder og studerende uden for øen.

Har din virksomhed brug for en praktikant, så kontakt os, og vi vil hjælpe med at finde den rigtige person til netop din virksomhed.

Praktikordninger og studiesamarbejder med virksomheder findes efterhånden på de fleste uddannelser. Samarbejdet mellem universiteter og erhvervsliv giver de studerende vigtige erfaringer med praktiske problemstillinger i erhvervslivet og en god kontakt til virksomheder, der senere kan bane vejen for det første job.

Ofte er praktikstillinger ulønnede og de studerende forventer derfor en faglig udfordring eller udvikling til gengæld. Men hvad kan en virksomhed forvente af de studerende?

Oftest har en studerende gennemført to-tre års studier og har derfor en god faglig baggrund. Så selvom der vil være faglige huller og mangler er den studerende oftest i stand til selvstændigt at varetage en opgave, så længe der er god coaching og hjælp fra sidelinjen.

Det er vigtigt, at virksomheden og den studerende på forhånd danner et godt indtryk af hinanden. Uafstemte forventninger fører alt for ofte til dårlige oplevelser.

En virksomhed må derfor regne med en smule besvær og tidsforbrug for at få samarbejdet til at fungere, hvor af noget hurtigt vindes tilbage i kraft af den studerendes arbejdskraft - men den studerende kan også være et nyt blik og inspiration på virksomhedens daglige produktion, og der findes flere eksempler på, at studerende har været med til at udvikle nye produkter.

Ikke mindst er praktik- og studiesamarbejder en vigtig måde for virksomheder at rekruttere kommende medarbejdere. Flere virksomheder bruger også studerende til at undersøge og udvikle nye ideer, da de studerende er en omkostningsfri måde at prøve nye ideer og tiltag af på.

 
 
Praktik
Jeg vil gerne kontaktes angående muligheden for at kombinere uddannelse med praktikophold på Bornholm
 
 
Baglandet

Kontakt Baglandet og hør nærmere om praktikordningerne